måndag 16 november 2009

Ca marche!

Nu har vi fått tillbaka internet här på cité efter två veckors frånvarande. Tar lite längre tid när man ska laga något här på ön och reservdelen befinner sig 1000mil bort..o teknikern som ska göra det är lite slö.. men nu så.
Som vanligt har det hänt en del som sist eftersom jag är lite dålig på att uppdatera..men ska försöka sammanfatta i korta drag.
Först och främst har jag ju blivit FASTER!! En liten söt flicka på 52cm blev det..har fått en del bilder, men har inte blivit ngt skype än..men snart hoppas jag att hon är redo för det. Bara att vänja sig vid tekniken! Ååh, så himla roligt - längtar faktiskt lite hem nu för att få träffa henne!

Förra helgen var det tänkt med roadtrip runt ön. Jag och tre tjejer från Quebec hade hyrt en bil och glada i hågen gav vi oss av för att hämta bilen på fredagen.. i ösregn. O regnet fortsatte hela helgen, med besked. Tur att vi hade planerat in den regnigaste helgen på typ 6månader, menmen inte mycket att göra. Vi körde uppåt bergen för att besöka "maison de Volcan" och leta upp en tältplats där vi kunde slå upp vårt tält över natten (just då var det uppehåll så vi hade hoppet uppe om att det skulle gå).
Efter en liten apperitif i bilen så gick vi på restaurang och åt underbart gott, lite högre klass än skolmatsalen alltså =0) Efter middagen satte vi oss vid den öppna brasan och tog en kaffe. O där blev vi kvar. Restaurangen var väldigt liten, och rymde alltså inte så mycket folk, och när de flesta gästerna hade gått blev vi kvar ett litet gäng framför brasan som satt och pratade. restaurangägaren bjöd oss på rom och allt var allmänt trevligt. Förutom då regnet som man hörde piska mot taket..eller ja, det är ju mysigt att vara inne när det regnar, men inte lika mysigt att sova i ett icke-vattentätt tält.
Men det finns lösningar på de mesta, och restaurangägaren erbjöd oss att sova i restaurangen, framför brasan. Bara vi lovade att inte äta upp all hans creme-brulé. En helt ok deal tyckte vi, så så blev det. Hade ju aldrig hänt i Sverige! Få sova inne i en restaurang.. och bara lämna allt till helt främmande människor. För han åkte hem och sov hos sig, och kom tillbaka på morgonen med nybakade baguetter och kaffe till oss =0)
Lördagen blev inte så lyckad, regn regn regn, inte så kul att köra då..och jag var enda chauffören. Vi blev fast på södra delen av ön, eftersom det rann typ en flod över vägen å vissa ställen så det var omöjligt att köra förbi. Vi tog in på hotell och begav oss hemåt på söndagen istället, då vädret var betydligt finare. Åkte till vulkanen och där den haft sitt utbrott, och man kunde fortf se rök sen utbrottet 2007. Häftigt! När man sen körde längs den vägen var där skyltar emellanåt där man såg "utbrott 2002", "utbrott 2004" ect.. och vegetationen var ju lite skadad, men började ändå tag sig där det var utbrott för 7-8 år sedan.

Nej, hinner inte skriva mer just nu.. ska iväg på dykning! Men fortsätter senare idag eller imorgon.

Trevlig dag!

bisous

1 kommentar:

  1. kära lilla faster karin.jag undrar om den lilla blir lika äventyrslysten som du.......
    vilka upplevelser för min lilla yngsjötös!du skriver så att jag nästan tror att jag är med dig på din ö. massor av kramar från en nybliven farmor

    SvaraRadera